Izvor:
05.03.2017 u 18:53
0

Gruevski: NEZAMISLIVO JE PRIHVATANJE PLATFORME STVORENE U DRUGOJ DRŽAVI!

Prihvatanje platforme stvorene u drugoj državi i na inicijativu strane vlade nije u skladu sa normalnim tokovima politike u bilo kojoj zemlji na svetu, izjavio je danas lider makedonske VMRO-DPMNE Nikola Gruevski.

"Zamislite da u vašoj državi neko donese platformu iz druge države i posle je neka partija prihvati i kaže da to sto smo rekli pre izbora nema veze i sada ćemo ovo da uradimo", rekao je Gruevski.

On je, govoreći o takozvanoj "Tiranskoj platformi", rekao da je ta platforma doneta "u drugoj državi, u Tirani, pod pokroviteljstvom vlade u Tirani, odnosno pod pokroviteljstvom premijera Edija Rame".

Prema rečima Gruevskog, partija Besa je navela da je inicijativa i sve što se dogodilu stiglo od albanske vlade i od premijera Rame, kao i da su albanske partije iz Makedonije bile pozvane u Albaniju da razgovaraju o platformi i da je na kraju prihvate.

"Zajedno su stali iza platforme osmišljene u drugoj državi, a odnosi se na našu državu", rekao je Gruevski.

On je kazao i da SDSM, koja je na izborima osvojila 49 mandata, želi po svaku cenu da dođe na vlast, iako je na izborima pretrpela poraz.

"Najveći broj glasova Makedonaca dobila je VMRO-DPMNE, SDSM je poražen, iako ima veliki broj glasova – deo makedonskih, a deo albanskih, ta partija nema većinu. Sa tom koalicijom, na neki način, Makedonci u Republici Makedoniji biće u opoziciji, a Albanaci biće vlast", rekao je Gruevski.

Tanjug
Foto:Ficklr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter