Izvor:
07.03.2017 u 22:45
0

Traži pomoć: MAKEDONSKI PREDSEDNIK TRAŽI OD TRAMPA DA OSUDI „TIRANSKU PLATFORMU“

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov zatražio je od predsednika SAD Donalda Trampa, evropskih zvaničnika, predstavnika NATO-a i predsednika Turske Tajipa Erdogana da osude i odbace "tiransku platformu" albanskih stranaka jer njen sadržaj predstavlja opasnost po Makedoniju.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/tramp-02.JPG?m=1464398967

U pismu upućenom Trampu, Erdoganu, predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku, članovima Evropskog savjeta i generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu, Ivanov je istakao da je platforma postizborni dokumenat usvojen u tuđoj državi kojim se ugrožava suverenitet i nezavisnost države, a Makedonija dovodi u položaj potčinjenosti ili zavisnosti od druge države.

Ivanov je naglasio da su 11. decembra 2016. godine održani slobodni, fer i demokratski izbori, koje su pozdravile sve strane, ali su se potom ponovo našli u dubokoj političkoj krizi umesto da su se fokusirali na hitne reformske prioritete.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/SIPTARI-01.jpg?m=1487857956

– Posle izbora, tri od četiri parlamentarne stranke etničkih Albanaca u Makedoniji sa 18 od ukupno 120 poslanika u Sobranju, pod patronatom premijera Albanije Edija Rame i njegovog ministra spoljnih poslova u Tirani stvorili su platformu Albanaca u Makedoniji. 'Tiranska platforma' postala je preduslov za formiranje vlade Makedonije – piše Ivanov.

Ivanov je istakao da platforma narušava Ohridski okvirni dogovor, koji reguliše odnose etničkih zajednica u državi i njihove međusobne odnose.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter