Izvor:
08.03.2017 u 16:54
0

SKANDAL U BiH: Nestalo oružje iz kasarne!

General-pukovnik Anto Jelač, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, kaže da Vojna policija zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu čini sve da pronađe ukradeno naoružanje.

Iz Ministarstva odbrane BiH je zvanično potvrđeno da je utvrđen nestanak šest pištolja "makarov" 9 milimetara, osam pištolja APi M84 7,65 milimetara, osam malih okvira za APi M84 7,65 milimetara, osam velikih okvira za APi M84 7,65 milimetara i tri okvira za pištolj "makarov".

Jeleč je kazao da je utvrđeno da je određena količina naoružanje iz skladišta ove kasarne nestala još u poneđeljak i da je odmah naređena istraga i pokretanje disciplinskog postupka protiv svih osoba koje se dovode u vezu s bilo kakvim nepravilnostima.

Pojasnio je da su Oružane snage obavestile i Tužilaštvo BiH, koje je uključeno u istragu.

"U toku je sprovođenje istražnih radnji po nalogu tužioca Tužilaštva BiH koju sprovode pripadnici vojne policije OSBiH, SIPA-e i Policijske stanice Bileća", saopsteno je ranije iz Ministarstva odbrane BiH.

Jeleč tvrdi da se sada ispituju svi oni koji su bili u dodiru s naoružanjem kako bi se videlo ko je šta radio i ko je napravio eventualne propuste.

"Ispituje se kako je moglo doći od ovoga. Ovo je krivično delo, jer je reč o nestalom naoružanju. SIPA već saslušava sve osobe. Bez obzira na to kakav će ishod istrage Tužilaštva BiH biti, mi ćemo te ljude procesuirati i kazniti. Ovde nikada nije samo jedna osoba u pitanju, ali sada je bitno da se oružje što prije pronađe, a disciplinski postupci protiv nekoliko osoba već su pokrenuti", rekao je Jelač za portal Dnevnog avaza.

tanjug.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter