Izvor:
09.03.2017 u 18:34
0

Nešto se sprema: HRVATSKA NAREDILA MOBILIZACIJU?!

Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH) pozvalo je sve muškarce, hrvatske državljane rođene 1999. godine, kao i starija godišta koja dosad nisu upisana, da se zbog upisa u vojnu evidenciju jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Saopšenje MORH-a prenosimo u cijelosti.

"Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muškarce, hrvatske državljane rođene 1999. godine, kao i starija godišta koji dosad nisu upisani, da se radi upisa u vojnu evidenciju jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.
Reč je o zakonskoj obavezi redovnog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju obvezan je u skladu sa Zakonom o odbrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Takođe, na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inostranstvu, u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su da se odazovu, a eventualnu spriečenost trebaju javiti Odseku za poslove obrane ili opravdati preko roditelja ili članova uže saopštenjai", navodi se u saopćenju MORH-a.

Istovremeno, Hrvatska vojska počela je i vojnu vežbu.

Piloti borbenih aviona MiG-21 će, u okviru planiranih vojnih zadataka, u četvrtak od 12 do 16 sati te u petak od 9 do 15 sati leteti iznad Osečko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, pri čemu se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Index.hr
Foto: N1 screenschot

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter