Izvor:
09.03.2017 u 19:27
0

Udar na Republiku Srpsku: FBI ISTRAŽUJE DODIKA!

"Agenti FBI izvršili su kontrolu poslovanja Pavlović banke", kratko je rekao Stojanović.

Pozivajući se na neimenovane sagovornike, list piše da su Amerikanci preko svoje Ambasade u Sarajevu još početkom 2016. ponudili pomoć vlastima BiH u prikupljanju dokaza protiv američkog državljanina Slobodana Pavlovića u vezi s kreditiranjem vile koju je tadašnji premijer RS Milorad Dodik 2007. kupio na Dedinju. Iako je zbog toga u Sarajevo tad doputovao i “specijalista” FBI za finansijske malverzacije, tadašnji glavni tužilac Tužiteljstva BiH Goran Salihović odbio je ponuđenu saradnju.

– Na tajnom sastanku, koji je početkom prošle godine održan u Ambasadi SAD u Sarajevu, predstavnicima pravosudnog i sigurnosnog sektora u BiH obećana je pomoć FBI u rasvetljavanju čak i najsloženijih slučajeva privrednog kriminala. Amerikanci su tada otvoreno poručili da su istražnim organima BiH spremni da na raspolaganje stave svoje najbolje stručnjake za informacijske tehnologije i profesionalne hakere, koji će provaliti u elektronsku poštu i privatne prepiske osumnjičenih", naveli su takođe sagovornici “Evroblica”.

Dodik je u više prilika javno govorio da u kupovini vile na Dedinju nema ništa sporno, te da je kredit u iznosu od 750.000 evra dobio prema svim regularnim procedurama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter