Izvor:
15.03.2017 u 08:36
0

Nelević o izjavi da je Srbija okupirala Crnu Goru: TO NISU MOJI STAVOVI!

Glumac Mladen Nelević, koji je se našao u centru pažnje javnosti jer je rekao da su Srbi okupirali Crnu Goru 1918. godine, kaže da on nije dao takvu izjavu već da je samo prepričavao fabulu serije “Božićni ustanak”, što je reditelj Željko Sošić postavio na svom profilu na Fejsbuku.

Na snimku koji je zabeležen tokom snimanja crnogorske TV serije, u kojoj tumači lik Todora, on kaže:

Veoma sam zadovoljan i ponosan onim što sam uradio. Igram čoveka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vreme nekih političkih zbivanja kada je kralj Nikola otišao u Francusku. E sad, tu se dešavaju neke stvari – dolazi okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gde se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju.

U Crnu Goru tada dolazi 3.000 srpskih vojnika, dopremaju se topovi, a lik kojeg Nelević tumači treba od toga da se brani.

Ovi Nelevićevi navodi eksplodirali su na svim društvenim mrežama i u medijima.

Prepričavao sam ono što se događa u seriji i neko zlonameran je to iskoristio kao moju izjavu – kaže Nelević za Novosti:

To nisu moji stavovi. Godinama se čuvam od politike, a sad sam protiv svoje volje uvučen u jednu političku priču. Iza te priče ne stojim.

On tvrdi da nikad ne bi tako okvalifikovao srpski narod, smatra da je okupacija gruba i teška reč, koju nikada ne bi izgovorio.

Mnoge vojske su dolazile i prolazile kroz Crnu Goru, a šta se zaista dogodilo te 1918. godine, kada je formirana Kraljevina SHS, time treba da se bave istoričari a ne glumci – poručuje Nelević

Prema njegovim rečima, “Božićni ustanak” je pre svega jedna ljubavna priča, u istorijskom kontekstu i smutnom vremenu.

Serija nije antisrpska. I ne bih voleo da se diže prašina tamo gde za nju nema nikavog razloga – uverava nas Nelević.

I njegov kolega Nebojša Kundačina, koji u ovoj seriji igra srpskog oficira, deli isto mišljenje.

Smešna je i pomisao da su Srbi okupatori Crne Gore. Pročitao sam osnovni tekst i mislim da se serija time ne bavi. Glavna priča je o dvoje mladih ljudi, spominju se te neke vojske. Možda se malo ispod žita izvrće istorija, ali u to nisam hteo da ulazim – kaće Kundačina.

Reditelj Željko Sošić je komentare o njegovoj seriji ocenio površnim, netačnim, zlonamernim i besmislenim.

Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter