Izvor:
15.03.2017 u 19:48
0

Procureo tajni izveštaj: HRVATSKA AVIJACIJA U RASPADU, ISPRAVNO SAMO ČETIRI AVIONA!

Tehnička ispravnost borbenih aviona MiG-21 je dramatična: od ukupno 12 borbenih aviona, za obavljanje zadaka sposobna su samo četiri, piše hrvatski Jutarnji list.

Prema pisanju tamošnjih medija, ovaj podatak izenesen je u izveštaju koji je pre nekoliko dana načelnik Glavnog stožera general Milan Šundov podneo predsednici Kolindi Grabar-Kitarović.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Kolindavojska.jpg?m=1489058967

Najveći problem su kvarovi koji se svakodnevno pojavljuju na avionima remontiranim u Ukrajini. Za godinu dana, zabeleženo je čak 300 kvarova! Najčešći kvarovi su otkazivanje ssstava hidraulike, otkazivanje navigacijske i komunikacijske opreme, isticanje goriva i hidro ulja. Osim toga, u dva navrata se ugasio motor u letu, što se u bivšoj JNA nije dogodilo u 40 godina.

Jutarnjem listu je potvrđeno da je pre desetak dana prilikom uzletanja na jednom od aviona otkazala hidraulika. Pilot je ipak uspeo da se spusti i tom je prilikom otvorio padobran aviona kako bi se što brže i sigurnije zaustavio!

Zbog ovih problema, Hrvatska razmatra rezervnu varijantu – dogovor s nekom članicom NATO saveza koja bi u slučaju potrebe obavljala nadzor vazdušnog prostora Hrvatske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter