Izvor:
17.03.2017 u 06:02
0

SAMANJITI NAPETOSTI: Rusija poziva na prestanak mešanja u politiku Makedonije!

Rusija poziva da se zaustavi strano mešanje u unutaršnje stvari Makedonije, izjavio je u četvrtak stalni predstavnik Rusije u Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Aleksandar Lukaševič koji je ocenio i da je povećanje međuetničkih napetosti u Makedoniji opasno "ne samo za državu, već za ceo region".

"Neophodno je da se zaustavi strano mešanje u unutrašnje poslove Makedonije i da se poštuju prava makedonskih građana da samostalno odlučuju o svojoj sudbini u skladu sa osnovnim demokratskim principima", navodi se u govoru Lukaševiča, koji je objavilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

On je dodao da je Moskva pozvala sve političke snage u Makedoniji, kao i posrednike EU i SAD, da pokušaju da reše političku situaciju u zemlji putem dijaloga, preneo je "Sputnjik internešnal".

Prema njegovim rečima, nasuprot volji makedonskog naroda, pojedine snage, uz pomoć albanske manjine, pokušavaju da dovedu na vlast političare koji su izgubili na vanrednim parlamentarnim izborima u decembru prošle godine.

Tanjug
Foto: Pixabay
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter