Izvor:
17.03.2017 u 18:28
0

Hrvatska vojska u raspadu: MIG SE UGASIO U SRED LETA, PILOT PANIČNO VIKAO „PADA KAO CIGLA“!

Motor MiG-a 21 Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iznenada se ugasio tokom leta u sredu, nezvanične su informacije, a tragedija je izbegnuta samo prisebnošću pilota koji je uspeo da ga ponovo upali i sigurno sleti u vojnu bazu na Plesu.

Hrvatski mediji prenose da se incident dogodio na letu iznad Brodsko-posavske županije. Kada je motor prestao da radi, preko radio-veze se čulo: "Pada kao cigla!".

Pilot je, nakon što je ponovo upalio motor, bezbedno sleteo u vazduhoplovnu bazu na zagrebačkom Plesu.

U Ministarstvu odbrane nisu potvrdili, ali ni demantovali incident, već su samo saopštili da se dogodio "jedan tehnički problem".

http://images.happytv.tv/var/resizes/Slike-Arhiva/avion.jpg?m=1489753467

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je u četvrtak da je zabrinjavajuće stanje u vezi sa neispravnim borbeni avionima "Mig 21", ali da nacionalna bezbednost nije ugrožena.

– Prizemljeno je ono što je neispravno jer je bezbednost pilota na prvom mestu. Oni su sjajni ljudi, odlično rade svoj posao. Možete samo da zamislite kako je tim ljudima kada svaki dan treba da sednu u avion i obave svoje zadatke, a ne znaju hoće li sleteti – naveo je Krstičević.

Načelnik Glavnog štaba Hrvatske vojske general Milan Šundov prethodno je upozorio da su samo četiri od ukupno 12 borbenih aviona "Mig 21", remontovanih u Ukrajini, osposobljena za obavljanje zadataka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter