Izvor:
21.03.2017 u 14:44
0

Mladen Ivanić o situaciji u BiH: KRIZU STVARAJU ODNOSI BOŠNJAKA I HRVATA!

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da krizu u BiH stvaraju odnosi Bošnjaka i Hrvata unutar Federacije BiH (FBiH), a ne relacija Republika Srpska i BiH.

"Nama je motiv da BiH bude dejtonska i stabilna, jer u okviru nje čuvamo vlastite institucije", rekao je Ivanić sinoć uoči početka sednice Opštinskog odbora PDP-a u Tesliću, prenose Nezavisne.

Ivanić je naglasio da je tokom dvogodišnjeg mandata u Predsedništvu BiH uspešno i u interesu Republike Srpske okončao nekoliko kriza, navodeći primer izvoza naoružanja u Ukrajinu, pritiske da BiH ne bude prisutna na Paradi pobede u Moskvi.

Prema njegovim rečima, on je uspeo "da očuva dignitet srpskog borca u Oružanim snagama BiH prisustvom na paradi povodom Dana Republike Srpske" i podsetio na slučaj odbacivanja revizije presude po tužbi protiv Srbije.

"Interes Republike Srpske je stabilnost i očuvanje onoga što imamo, a to je puno prostora koji mi možemo iskoristiti", rekao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter