Izvor:
22.03.2017 u 21:50
0

Dojče vele: BRISEL UVODI SANKCIJE MAKEDONIJI AKO NE FORMIRAJU VLADU SA ALBANCIMA!

Brisel razmišlja o uvođenju sankcija Makedoniji ukoliko makedonski predsednik Ðorđe Ivanov ne omogući formiranje vlade u skladu sa Ustavom, piše Dojče vele, pozivajući se na neimenovani izvor u Briselu.

U Skoplju je juče boravila briselska četvorka, predvođena evropskim komesarom Johanesom Hanom, a poruka koju su oni ostavili je da stranke, iza kojih stoji većina u parlamentu treba da požure i što pre konstituišu parlament, da izaberu predsednika Skupštine i potom i formiraju vladu.

Izvor DW kaže da, ukoliko Ivanov i dalje bude odbijao da dodeli mandat za formiranje vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu, nema više čekanja, te da svakim danom raste opasnost od daljih tenzija u zemlji, koje bi, kako se navodi, mogle da dovedu do ćorsokaka i dalje destabiliacije.

„Opasnost je veća nego ikada“, upozorio je isti izvor.

Za predstavnike EU nema sumnje da iza organizovanih protesta stoji lider VMRO-DPMNE i bivši premijer Nikkola Gruevski, iako, kako se navodi, uporno tvrdi da sa njima nema nikakve veze i da je reč o spontanom nezadovoljstvu naroda.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/ZORAN%20ZAEV.jpg?m=1487857811
Gruevski se, navodi DW, na sastanku sa komesarom Evropske unije Johanesom Hanom i trojicom evroparlamentaraca "predstavio kao žrtva" tvrdeći da nema kontrolu ni nad čim.

On se žalio da SDSM u potpunosti kontroliše medije i da SJO radi u interesu Zorana Zaeva.

Iako to nije rekao direktno, utisak prisutnih je bio da Gruevski ne želi posredovanje EU; tokom dvoipočasovnog razgovora, on je samo ponavljao iste stvari i tvrdo ostajao na svojim pozicijama ignorišući primedbe posrednika.

„Jedini cilj Gruevskog je da ostane na vlasti, to je jasno. On uopšte nije ozbiljan i odbacuje svaki naš predlog“, rekao je pomenuti izvor DW.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter