Izvor:
23.03.2017 u 03:54
0

MAKEDONIJA NE MIRUJE: Masovni protesti uprkos pretnjama!

Građani Skoplja su i večeras masovno podržali građansku inicijativu Za zajedničku Makedoniju, okupivši se po 24. put.

Oni su ponovo poslali poruku za očuvanje unitarnosti i suverenosti Makedonije, javila je MIA.

Jedan od organizatora skupa, Bogdan Ilijevski, ohrabrio je predsednika Ðorđa Ivanova da ne poklekne pred bilo kakvim pritiscima i poručio da nijedan diplomata niti komesar ne može da dođe i da nametne svoj interes i agendu.

On je dodao da je prošlo vreme kada su se makedonski građani klanjali pred raznim zapadnim emisarima i ponizno slušali diktate koji su se završavali štetno po Makedonske i makedonsku državu, navodi MIA.

Današnjem protestnom maršu Inicijative priključila se i grupa mladih građana koji su nosili transparente sa porukom "Od mladih sa srcem za Makedoniju" i izrazili protivljenje Tiranskoj platformi i menjanju ustavnog karaktera Makedonije.

Slični skupovi su danas održani i u mnogim drugim gradovima, uključujući Ðevđeliju, Negotin, Kičevo, Kumanovo, Ohrid…

tanjug.rs
Foto:
Twitter/dipche84, albanyassociate

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter