Izvor:
23.03.2017 u 22:41
0

HRVATI PRED ISTREBLJENJEM: Za deset godina jedva će ih biti tri miliona!

Ukoliko se nastave postojeći trendovi izumiranja i iseljavanja stanovništva, Hrvatska bi za 10 godina mogla da padne na tri miliona stanovnika.

To je danas u Osijeku izjavio hrvatski demograf Stjepan Šterc koji tvrdi da bi "u narednih pet do 10 godina mogli da se uruše penzioni, zdravstveni i obrazovni sistemi, kao i sistem radne snage, što su temelji svake države", prenosi Hina.

Na okruglom stolu "Buđenje ili svi u Dablin", u organizaciji Instituta za društvena istraživanja "Ivo Pilar" i Instituta za evropske i globalizacijske studije (IEGS), Šterc je ocenio da je stanje gore od onoga što on obično govori u javnosti, jer osim iseljavanja zabrinjavaju i stope mortaliteta.

Zbog toga, po njegovom mišljenju, "sve nadležne državne i lokalne institucije trebaju da počnu da donose strateške odluke na tom području".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva, Oslobodjenje.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter