Izvor:
23.03.2017 u 23:02
0

Da li se sećate jugoslovenskog čeda? EVO ZAŠTO JE NESTALA KINDER LADA – KREM KOJI SMO SVI VOLELI! (VIDEO)

Većina zna priču o tome kako je "Kinder Lada" nastala, ali retko ko zna zašto je nestala.

Sa sigurnošću možemo reći kako nije bilo kuće u bivšoj Jugoslaviji koja negde na policama nije imala posudu nasmejane kravice. Oni stariji znaju šta se nekada nalazilo u ovom interesantnom posuđu, naravno, radilo se o preukusnom kremu – KINDER LADA.

Većina zna priču o tome kako je “Kinder Lada” nastala, a za one koji ne znaju, sledi malo podsećanje, pišu Nezavisne.com.

Naime, 70-ih godina prošlog veka u fabrici “Ferrero” u Italiji marketinški stručnjaci tražili su način kako da “Nutellu” ubace na zatvoreno jugoslovensko tržište. Zbog toga su stvorili jedinstveni krem namaz, a licencu za proizvodnju dali fabrici “Podravka” iz Hrvatske, a uslov je bio da se ovaj proizvod pravi od istih sastojaka koje “Ferrero” koristi u pravljenju “Nutelle”.

Decenijama smo uživali u” Kinder ladi”, međutim nje već godinama nema na policama prodavnica.

Kada se Jugoslavija raspala, “Nutella” se počela pojavljivati na policama bosanskih, hrvatskih, srpskih, slovenačnih, crnogorskih i makedonskih prodavnica, te je tako “Ferrero” odlučio da im “Kinder Lada” više nije potrebna.

POGLEDAJTE:

Izvor: Telegraf
Foto: YouTube Printscreen/SpeedyTVArchives

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter