Izvor:
24.03.2017 u 01:33
0

VELIKA DONACIJA SAD: 24 višenamenska vozila Oružanim snagama BiH!

Oružanim snagama Bosne i Hercegovine danas su u kasarni Rajlovac uručena 24 višenamenska vozila "hamvi", kao donacija vlade SAD.

Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš zahvalila je na donaciji ističući da donirana vozila predstavljaju platformu za nadogradnju sredstava zaštite snaga, operacija izviđanja i taktično-ofanzivne operacije, javila je Fena.

"Ova vozila će u značajnoj meri unaprediti sposobnost Oružanih snaga BiH – rekla je Pendeš i dodala da će BiH biti još spremnija za doprinos izvršenju konkretnih zadataka i celokupne misije OSBiH.

Kazala je da će ova donacija pružiti i više mogućnosti u projektima regionalne saradnje i naposletku učvrstiti poziciju BiH kao odgovornog partnera u operacijma podrške miru.

Američka ambasadorka u BiH Morin Kormak izjavila je da donirana vozila neće uvesti BiH u NATO preko noći niti će sprečiti da se u budućnosti dešavaju prirodne nesreće, ali održavaju posvećenost njene zemlje Bosni i Hercegovini na putu evroatlantskih integracija.

Naglasila je da će ta vozila osigurati da, u slučaju prirodnih nesreća, Oružane snage BiH imaju kapacitet za još bržu i efikasniju reakciju nego u prošlosti.

Vrednost donacije je oko 3,5 miliona dolara.

Tanjug
Foto:Twitter/njushoM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter