Izvor:
24.05.2016 u 20:48
0

PRESUDA U VUKOVARU: Slučaj razbijanja DVOJEZIČNIH ploča dobio epilog

Predsednik Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić osuđen je danas u vukovarskom Opštinskom sudu na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog organizovanja nereda koji su 2013. doveli do razbijanja dvojezičnih ploča u gradu.

Josić je nakon izricanja nepravosnažne presude izjavio da je ona politička i da se njome nastavlja progon branitelja.

Ovo je politička presuda, kao i u slučaju Merčepa. Ovo svakako nije kraj i žalićemo se na višim sudovima. Optužen sam bez ikakvih dokaza, a tereti me se da sam kao svojim autoritetom mogao sprečiti da se neke stvari dogode u gradu – izjavio je Josić novinarima, prenela je Hina.

Tomislav Josić se tereti da je 2. maja 2013. organizovao, nagovarao i podsticao ljude koji su potom razbili postavljene dvojezične ploče po Vukovaru.

Njegov advokat Zvonimir Hodak je ocenio da je presuda Opštinskog suda "sramna i bez ijedne činjenice i dokaza", te najavio žalbu vukovarskom Županijskom sudu.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Slavonska Televizija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter