Izvor:
01.04.2017 u 18:54
0

Milorad Pupovac: Ne idemo u Jasenovac dok se ne ukloni ploča “za dom spremni”!

On je naveo da toga neće biti sve dok u tom mestu stoji ploča s pozdravom "Za dom spremni".

Pupovac je u emisiji "Intervju nedelje" na Hrvatskom radiju izjavio da smatra da tu ploču treba ukloniti jer joj s tim pozdravom nije mesto u Jasenovcu, prenosi Hina.

On dopušta mogućnost da na tom mestu može da bude postavljena ploča bez tog pozdrava.

– Tom pozdravu nije mesto niti na toj ploči niti u registru udruženja (veterana) – kazao je Pupovac.

On smatra i da je to pitanje hrvatsko Ministarstvo uprave trebalo i moglo odavno da reši. Pupovac je izrazio nadu i da će se to rešiti do 22. aprila.

Hina navodi da je predsednik SNV-a, koji je i sam lingvista, odrično odgovorio na novinarsko pitanje je li Deklaracija o zajedničkom jeziku novo seme razdora.

Smatra da njeni potpisnici žele da jezik oslobode iz zagrljaja teškog i neemancipatorskog nacionalističkog zagrljaja i da ljudima dopuste malo više slobode u jeziku nego što je sada imaju.

Napominjući kako podržava potpisnike te Deklaracije, Pupovac je rekao da je lično nije potpisao jer im nije želeo da predstavlja teret organizatorima.

On je takođe naveo da poslanici nacionalnih manjina podržavaju nastojanja hvatske vlade i države da kontroliše proces vezan za "Agrokor" kako se ne bi nanela velika šteta zaposlenima, dobavljačima i kompletnoj hrvatskoj ekonomiji.

Vezano za lokalne izbore u Hrvatskoj, Pupovac je najavio da će njegova stranka u najvećem broju mesta izaći samostalno, a u nekim mestima s partnerima s kojima je išao i ranije.

b92.net
Foto:
Twitter/Chromscale, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter