Izvor:
03.04.2017 u 13:56
0

PREDSEDNIK SAVETA EVROPE TUSK SA IVANOVIM U SKOPLJU: Razgovor u četiri oka o „vrućim temama“!

Migracijska kriza u Evropi i politička kriza u Makedoniji dve su glavne teme zbog kojih pedsednik Saveta Evrope Donald Tuska dolazi danas u zvaničnu posetu Skoplju.

Poseta Tuska makedonskoj predstonici trajaće svega nekoliko sati i za to vreme on će se sastati samo sa predsednikom Ðorđem Ivanovim, prenosi Glas Amerike i dodaje da sastanka sa liderima političkih partija neće biti.

Iz kabineta Ivanova je potvrđeno da će makedonski predsednik sa Tuskom imati tridesetominutni razgovor "u četiri oka", a potome će o "vrućim temama" razgovarati predstavnici Makedonije i Saveta Evrope.

Nakon toga planiran je ručak u vili "Vodno", a potom Tusk će nastaviti put ka Sofiji.

Nije poznato kakve poruke će Tusk doneti u iz Brisela u Skoplje i da li će to biti novi pritisak na Ivanova da mandat za sastav nove makedonske vlade poveri lideru SDSM Zoranu Zaevu ili će tema tog susreta biti isključivo pitanje migrantske krize.

Suparničke partije VMRO-DPMNE i SDSM uzdržale su se juče od komentara o poseti predsednika Saveta Evrope i o tome šta od te posete očekuju.

Donald Tusk u Skoplje dolazi nakon što je turski predsednik Redžep Tajiip Erdogan zapretio da će pustiti veliki broj migranata ka Evropi.

Inače, ovo je treći put u dve godine da će Tusk boraviti zvanično u Makedoniji. Poslednji susret sa Ivanovim Tusk je imao u martu prošle godine, kada je razgovarano o rešenjima izbegličke krize.

Građanska inicijativa "Za zajedničku Makedoniju" najavio je da će danas održati masovni protest povodom posete Tuska, kao što je bio slučaj i tokom nedavne posete evropskog komesara Johanesa Hana.

Ivanov je tada odbio da se sastane sa Hanom pod izgovorom da se nalazi u zvaničnoj poseti Mađarskoj.

Izvor: tanjug
Foto: Arhiva, Twitter/business

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter