Izvor:
10.04.2017 u 20:21
0

BRISEL OPET PRITISKA MAKEDONCE: Odmah formirajte vladu!

Brisel je ponovo danas pozvao predsednika Makedonije Ðorđa Ivanova da preispita svoju odluku o davanju mandata za sastav nove vlade lideru SDSM-a Zoranu Zaevu, koji je uz podršku dve albanske partije, DUI i Besa, formirao parlamentarnu većinu sa 67 poslanika.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić poručila je da se očekuje da Makedonija što pre izabere predsednika parlamenta i formira novu reformsku vladu.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/johaneshan1.jpg?m=1464398830
"Visoki predstavnik i komesar (Johanes) Han pozvao je predsednika da razmotri svoju poziciju. Sada očekujemo da svi politički lideri i institucije omoguće nastavak demokratskog procesa, a tu je i izbornovog predsednika Skupštine. Mi bismo želeli da rezultate vidimo bez odlaganja", rekla je Kocijančić.

U međuvremenu konstitutivna sednica parlamenta na kojoj treba da bude izabran predsednik najvišeg zakonodavnog tela ušla je u treću sedmicu zasedanja.

Makedonija gubi dragoceno vreme, poručio je neimenovani izvor portala Nova.

"Makedonija treba hitno da otpočne sa reformama zapisanim u Izveštaju evropskog eksperta Rajnharda Pribe, što nije moguće dok se ne formira nova vlada. Početak ovih reformi će omogućiti obvnavljanje do ada praktično zamrznutih odnosa sa EU", rekao je evropski diplomata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter