Izvor:
11.04.2017 u 22:30
0

Mekejn zapretio iz Sarajeva: AKO SIRIJA BUKNE, POSLEDICE ĆE OSETITI I EVROPA!

Amerika podržava put BiH ka EU i NATO-u, kazao je predsjedavajući Odbora za oružane snage američkog Senata i bivši republikanski kandidat za američkog predsjednika, senator Džon Mekejn na današnjoj konferenciji za novinare u Ambasadi SAD u Sarajevu, javlja reporter Avaz.ba.

Mekjen je najavio da je doneo "važnu poruku političarima u BiH", kao i podršku aktivaciji MAP-a na putu naše zemlje ka NATO-u i da je politika SAD prema BIH ostaje nepromenjena,

Dodao je da je došao ovde jer je "ovo važan dio svijeta", ali da je zabrinut zbog informacija u vezi određenih situacija koje su se desile ovdje, uključujući i mešanje Rusije i ruski uticaj.

Istakao je da smatra da će Kongres SAD nastaviti podržavati aktivaciju MAP-a koji će na kraju dovesti do uključenja BiH u NATO.

Na pitanje o eskalaciji u Siriji i da li treba očekivati novi priliv izbjeglica, on je rekao da ga to brine i da su milioni izbjeglica koji su dosad došli destabilizirali situaciju u Evropi.

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/teroristi.jpg?m=1464400111

– Ali da je važno da se prenese poruka Bašaru el-Asadu da treba prestati s ubijanjem civila. SAD je najmoćnija na svijetu i možemo zustaviti ISIL i Asada. Rusija treba da se distancira od ponašanja Asada.

Na novinarsko pitanje da li brine da će na ovim prostorima biti novih sukoba, McCain je rekao da postoje oblasti koje značajno brinu ne samo ovdje u BiH.

– Reći ću da je novi presednik Srbije je odmah došao ovdje nakon što je izabran i ne možemo zaboraviti da sukob koji je u prvih 50 godina prošlog stoljeća tražio pažnju svijeta počeo ovdje. To je argument za nas da svijet fokusira pažnju i podršku izgradnji demokratije koji su potcrtani u Dejtonskom sporazumu. Ne verujem da će biti rata, ali vjerujem da ovo zahtjeva koncentrisanje nastojanja svih zemalja regiona, ali i druge zemlje uključujući SAD da se ovde svi trebamo angažovati – kazao je MCCain.

AVAZ

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter