Izvor:
12.04.2017 u 00:19
0

ČEKA GA SPUŽ: Sud odbio da Maroviću odgodi zatvor!

Rešenjem Osnovnog suda u Kotoru danas je odbijena molba Svetozara Marovića da mu se odgodi početak izvršenja zatvorske kazne, jer veštaci smatraju da on u Spužu može dobiti odgovarajući medicinski tretman.

Predsednik Osnovnog suda u Kotoru Branko Vučković danas je, kao neosnovanu, odbio molbu za odlaganje izvršenja kazne zatvora koju je podneo Marovićev branilac Zdravko Begović, saopšteno je iz tog suda.

Odbijanje molbe usledilo je nakon što je Sudsko – medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Podgorici danas dostavio medicinsku ekspertizu-nalaz i mišljenje, po naredbi za obavljanje veštacenja ovog suda od 30. marta.

Kako se navodi u saopštenju, pregledana je medicinska dokumentacija koja je dostavljena uz molbu.

"U nalazu i mišljenju je, između ostalog, navedeno da je sveukupno narušeno zdravlje Marovic Svetozara po medicinskoj dokumentaciji iz Beograda, ispravnom specijalističkom terapijom moguće adekvatno zbrinjavati i medikamentoznom terapijom, kao i da je opisane bolesti i posledične zdravstvene tegobe osuđenog moguće medicinski zbrinjavati i u Zavodu za izvršenje krivicnih sankcija KP Dom Podgorica-Spuž a nakon urađene dijagnostike moguće je obezbediti stalno konzilijarno specijalističko praćenje stanja zdravlja osuđenog ", navodi se u saopštenju.

Rešenjem predsednika kotorskog Osnovnog suda određeno je da je Svetozar Marović dužan da se, odmah po prijemu rešenja, javi na izdržavanje izrečene kazne zatvora u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija KP Dom Podgorica-Spuž, pod prjetnjom prinudnog dovođenja.

Tanjug
Foto: Twitter/cafemontenegro

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter