Izvor:
15.04.2017 u 00:31
0

Rusi demantuju prodaju oružja Hrvatskoj: IZMIŠLJOTINE, PROVOKACIJE I IZVRTANJE ČINJENICA!

Rusko ministarstvo inostranih poslova demantovalo je danas tvrdnje hrvatskih medija o isporukama naoružanja za Hrvatsku iz Rusije početkom 1990-ih godina.

Kako se navodi u saopštenju Ruske ambasade u Beogradu, dostavljenom Tanjugu, Rusija je uvek striktno poštovala svoje međunarodno-pravne obaveze, uključujući i one, vezane za režim embarga na isporuku naoružanja sukobljenim stranama u toku jugoslovenske krize 1991-1995. godina.

"Smatramo da su ova saopštenja provokativna, grubo izvrću činjenice, te da imaju za cilj ocrnjivanje politike Ruske Federacije na Balkanu. Pogotovo je neprihvatljivo u kontekstu svih tih izmišljotina spominjanje kontakata ambasadora Rusije u Zagrebu", ističe se u saopštenju.

Kako napominje rusko ministarstvo, svu odgovornost treba da snose autori ovakvih "ideja".

Zagrebački "Večernji list" je ranije danas, ne navodeći izvore, napisao da je ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov ovih dana pozvao u ambasadu na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog biznismena koji se bavi trgovinom oružja, kako bi ga pitao gde su nestale rakete iz sistema S-300 koji je Rusija u prvoj polovini 1990-ih godina isporučila Hrvatskoj.

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je, povodom tih napisa, da ruski ambasador želi samo da podseti Hrvatsku na to da je Rusija "pomagala hrvatsku odbranu i borbu za nezavisnost, i to ne samo oružjem".

Ambasador Azimov je, međutim, izjavio je da ruska ambasada u Zagrebu nikada nikoga nije zvala na razgovor vezan za isporuke oružja Rusije Hrvatskoj.

tanjug.rs
Foto: arhiva, youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter