Izvor:
28.04.2017 u 20:50
0

Otkrivamo: HRVATI HOĆE DA ISKORISTE KRIZU U MAKEDONIJI PROTIV SRBIJE!

Kriza koja je pogodila Makedoniju prema rečima analitičara može da preraste u građanski rat. Dešavanja od sinoć su uzburkala čitav region, a situacija je i dalje neizvesna.

Pitali smo poznatog analitičara Aleksandra Radića kakvo je njegovo mišljenje o trenutnim dešavanjima u Skoplju.

Duga je istorija prijateljskih odnosa makedonskih šovinista i Ustaša. Još od atentata u Marseju. To je jedna čvrsta veza i emotivna veza. Ništa ne treba da čudi što je jedan od demonstranata nosio ustaška obeležja. To nije bio Hrvat, to je Makedonac koji u Ustašama vidi uzore.

Radić ističe da u Mekedoniji postoji veliki raskol na političkoj sceni.

Duboka je podeljesnost makedonskog društva što se ogleda i na politiku. To što se trenutno događa na političkoj sceni Makedonije je samo odraz političkog mozaika.

Radić je zaključio da će Hravti pokušati da iskoriste trenutnu situaciju.

U Zagrebu vlada mišljenje da ako Srbima loše ide, Hrvatima mora da krene. Oni uvek iskoriste priliku kada Srbi gube uticaj, a tako će biti i u Makedoniji – tvrdi Radić.

Happytv.rs
Foto:Arhiva.TWITTER/tvbalkaninfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter