Izvor:
28.04.2017 u 20:49
0

AMERIKA ZNALA DA ZAEV I ALBANCI SPREMAJU PUČ U MAKEDONIJI!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/ZAEV-02.jpg?m=1493339467

Ambasada SAD u Skoplju veoma brzo se oglasila i priznala izbor Džaferija. Pitanje je kako su mogli da znaju unapred da je procedura ispoštovana, a da komisija to nije prethodno utvrdila. Talat Džaferi se oglasio izjavom da će biti posledica, ali da će sve „leći na svoje mesto“. Karl Bilt pozvao EU da uspostavi kontakt sa novim predsednikom Sobranja.

Novi „predsednik“ makedonskog Sobranja Talat DŽaferi izjavio je da će „biti posledica“ zbog onoga što se protekle noći dešavalo u Skoplju, ali i da će stvari, kako je rekao, „leći na svoje mesto“.

Branko Đorđevski, politikolog iz Skoplja, za Sputnjik kaže da mu se čini da je sve „namešteno“, jer napominje da je malo više od slučajnosti da DŽaferija izaberu na funkciju baš u trenutku kad znaju da su građani, koji dva meseca protestuju zbog „tiranske platforme“, u šetnji pored Sobranja.

„Sve ovo deluje da je veoma dobro koordinirano spolja. Ja bih čak rekao i da su oni unapred znali poteze Zaeva, jer američka ambasada se veoma brzo oglasila i priznala izbor Džaferija. Kako su oni mogli da znaju unapred da je procedura ispoštovana, a da komisija to nije prethodno utvrdila“, pita se naš sagovornik.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/makedonija3.jpg?m=1493316092

On kaže da odluka Zaeva i albanskih stranaka da ne dođu na sastanak kod Ivanova znači da se politička kriza produbljuje.
​„Poruka je da će politička konfrontacija otići dublje. Ne mislim da će biti sukoba građana i policije, ali ako smo očekivali da će politički lideri dati doprinos smirivanju situacije, očito je da to oni neće uraditi. Po mom mišljenju, situacija u Makedoniji ide na dva koloseka — prvi je da je ’nova‘ parlamentarna većina, ohrabrena porukama koje je dobila od međunarodne zajednice, to jest da će izbor DŽafarija dobiti međunarodni legitimitet, što vodi davanju legitimiteta Zaevu za predsednika Vlade. VMRO-DPMNE se sa tim neće pomiriti, jer je procedura DŽaferijevog izbora bila neustavna i njega je nemoguće prihvatiti. Sve to vodi do dvovlašća u Sobranju, ali i dvovlašća u nižim institucijama“, kaže on.On kaže da je sada situacija takva da je u Makedoniji došlo do „makedonsko-makedonskog“ dok Albanci stoje po strani.Kabinet makedonskog predsednika Đorđa Ivanova izdao je saopštenje da su neke od stranaka koje su pozvane danas na sastanak zatražile dodatno vreme radi koordinacije. Iz kabineta makedonskog predsednika saopšteno je i da Ivanov smatra da je neophodno da se održi sastanak lidera parlamentarnih stranaka, kako bi se za pronašla rešenja u skladu sa Ustavom, zakonima i poslovnikom o radu Skupštine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter