Izvor:
28.04.2017 u 20:49
0

Haos na Cetinju: ZAPALJENA NATO ZASTAVA, DEMONSTRANTI ZAHTEVAJU REFERENDUM! (FOTO)

Predstavnici opozicionog Demokratskog fronta počeli su protest na Cetinju, uoči sednice parlamenta na kojoj će poslanici glasati o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora.

Na magistralnom putu od Podgorice prema Cetinju pojačane su mere bezbednosti, kao i u samoj prestonici. Funkcioner DF-a Strahinja Bulajić je rekao da građani strpljivo treba da sačekaju proteste, nakon kojih će, kako navodi, Crna Gora krenuti na pravi put.

Član Predsedništva DF-a Branko Radulović kazao je da su poslanici koji prisustvuju zasedanju izdajnici Crne Gore.

"Nama je sveta odluka s Murina. Zamrznućemo današnju odluku i poništiti je, jer je to ne predstavlja volju građana", naveo Radulović.

On je najavio da će DF ponovo organizovati proteste. I funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović kazao je da će nova skupštinska većina poništiti odluku o članstvu u NATO.

"Odluka parlamenta je neobavezujuća. Kako je donesu danas, tako će je poništiti nova legitimna većina. Državni udar nije samo delo Mila Ðukanovića već i centara moći koji žele Crnu Goru u NATO-u", kazao Bulatović.

Pristalice DF-a danas su zapalili NATO zastavu a, osim nekoliko čarki, protest je protekao bez većih incidenata.

DF se, kako je dodao, zalaže za mir, stabilnost i smenu vlasti. "Svi koji su za referendum trebalo bi da se organizuju i pripreme demokratske proteste koji će tražiti demokratske izbore. Pozivamo sve i koji nijesu sa nama da se saberemo oko tih protesta. Ko na njih ne dođe taj je s Ðukanovićem", kazao Bulatović.

Organizatori protesta su pozvali policiju, kako kažu, da povuku provokatore, jer DF želi da skup protekne mirno. Zasedanje obezbeđuju jake policijske snage Zasedanje obezbeđuju jake policijske snage.

Okupljenima se obratio i bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović koji je poručio da je sednica parlamenta pobeda sile i laži nad voljom građana.

"U ime nas će da glasaju oni koji Cetinje doživljavaju kao inostranstvo a Njegoša kao genocidnog pisca. Hoće da nam predstave NATO kao dečji vrtić, a to je zločinačka vojna Alijansa. NATO je trenirao strogoću i na ovim prostorima, a mi smo i dobro prošli, za razliku od Iraka i Avganistana", kazao Bulatović.

Protest je počeo u 13 sati, sednica parlamenta u 14.

Tanjug
Foto: Vijesti, sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter