Izvor:
01.05.2017 u 03:51
0

Posledice demonstracija u Skoplju: Tužilaštvo traži pritvor za 14 osoba!

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju saopštilo je večeras da je od nadležnog sudije zatražilo pritvor za 14, od ukupno 15 osoba uključenih u nerede u Sobranju, u četvrtak uveče.

Za jednu osobu je predložena mera nadzora.

Tužilaštvo je navelo da je po skupljanju relevantnih dokaza protiv 15 lica pokrenut postupak zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo učestvovanje u grupi koja je sprečila službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

Kako se navodi, dosad je sedam lica lišeno slobode.

Istraga tužilaštva se nastavlja, dodaje se u saopštenju.

Osnovno javno tužilaštvo je u prethodnom saopštenju navelo da je do sada identifikovano 15 lica koji su učestvovali u neredima u Sobranju i protiv kojih je MUP podneo krivičnu prijavu.

Poslanici stranke Albanaca u Makedoniji DUI su, zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju, u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog i inicijative "Za zajedničku Makedoniju" upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju. Među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

tanjug.rs
Foto: youtube/printscreen, twitter/thedjmkd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter