Izvor:
02.05.2017 u 14:12
0

Džaferi bi u fotelju po svaku cenu: Ivanov ima rok od 10 dana ili će učiniti krivično delo!

Talat Džaferi, predstavnik albanske partije DUI, izjavio je za Hrvatsku radioteleviziju da makedonski predsednik Ðorđe Ivanov parlamentarnoj većini mora poveriti mandat za sastavljanje vlade, a da će, ako to ne bude učinio za 10 dana – počiniti krivično delo.

"Ako predsednik Ivanov u roku od 10 dana ne da mandat za sastavljanje vlade većini u parlamentu – radiće se o krivičnom delu. On to mora učiniti, jer ustav i zakoni takvo nečinjenje ne poznaju", rekao je Džaferi, koji je 27. aprila na spornom glasanju izabran za predsednika makedonskog parlamenta.

Ukoliko Ivanov to ne uradi, parlament može pokrenuti postupak njegovog opoziva, istakao je Džaferi, ali je priznao da je za to potrebna dvotrećinska većina u parlamentu, koje trenutna nema.

Džaferi u istom intervjuu za sebe kaže da je "legalni i legitimni" predsednik makedonskog parlamenta.

On smatra da se situacija u Makedoniji ne bi smela prikazivati kao "vanredna", iako je u političkom smislu složena i trebala bi se rešiti političkim sredstvima.

"Haos u Makedoniji je politički motivisan, u smislu nespremnosti na prenošenje vlasti. Za to je najodgovorniji direktno (lider VMRO-DOMNE Nikola) Gruevski, a indirektno Ivanov", rekao je Džaferi za hrvatsku državnu televiziju.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter