Izvor:
03.05.2017 u 17:20
0

VMRO upozorava: Zaev treba da snosi političku i pravnu odgovornost!

Nakon što je novoizabrani predsednik Sobranja Talat Džaferi preuzeo funkciju i ušao u kabinet, gde mu je prvi sagovornik bio šef Delegacije EU u Skoplju Samuel Žbogar, oglasila se se VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, porukom da SDSM Zorana Zaeva mora da snosi političku i pravnu odgovornost za dešavanja od četvrtka, 27. aprila.

SDSM, kako se navodi u saopštenju, mora da podnese političku i pravnu odgovornost za "državni udar", koji se dogodio u četvrtak uveče kada je predsednik parlamenta "izabran na nelegalan" način, čime je "napravljen opasan presedan", koji bi mogao da preraste u praksu.

Očito je, primećuju iz VMRO – DPMNE da se Zaevu veoma žuri da realizuje takozvanu tiransku platformu. koja podrazumeva, između ostalog, uvođenje dvojezičnosti u Makedonijji.

"SDSM treba da prestane da tera inat sopstvenom narodu. SDSM treba da brine o svom narodu i da radi za svoj narod, a ne obrnuto. Narod traži da se SDSM odrekne tzv. tiranske platforme. Vreme je da SDSM posluša glas naroda, koji je na nogama. Makedonija se budi..", poručili su iz VMRO-DPMNE.

tanjug.rs
foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter