Izvor:
04.05.2017 u 02:12
0

INICIJATIVA „ZA JEDINSTVENU MAKEDONIJU“ U SKOPLJU 66. PUT: Situaciju vide kao „jedan vid okupacije“!

Građanska inicijativa "Za jedinstvenu Makedonija", i pored lošeg vremena i kiše, danas je u Skoplju održala 66. protest, na kome je istaknuto da je izbor Talata Džaferija za predsednika Sobrabnja nelegalan i osuđeno je mešanje stranih država u unutrašnja pitanja Makedonije.

Jedan od organizatira protesta Bogdan Ilievski poručio je da je ovo što se dešava "jedan vid okupacije" i da će doći dan kada će glas naroda pobediti.

Pobediće glas za jedinstvenu Makedoniju, glas za mir, razum, dostojanstvo. Ali za tu pobedu moramo da se borimo, a u toj borbi najsnažnije oružje smo svi mi, kazao je okupljenima Ilievski, preneli su makedonski mediji.

Ilievski je poručio predsedniku Makedonije Ðorđu Ivanovu da nisu ispunjeni uslovu da poveri mandat za sastav vlade.

Nema garancija da će Makedinija biti suverena, predsednik Sobanja izabran je nelegalno, rekao je on.

Ilievski je dao podšku Ivanovu, ističući da je on "poslednji bedem i poslednji čuvar Ustava Makedonije".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/dipche84, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter