Izvor:
04.05.2017 u 17:10
0

Džaferi pisao Ivanovu: IMAMO PARLAMENTARNU VEĆINU!

Kabinet novoizabranog predsednika Sobranja Talata Džaferija, iz albanske stranke DUI, zvanično je saopštio da je predsedniku Ðorđu Ivanovu danas poslato pismo u kojem ga obaveštavaju o postojanju parlamentarne većine i da se očekuje da u skladu sa Ustavom dodeli mandat za formiranje vlade.

U saopštenju se navodi da Džaferi očekuje da će Ivanov delovati u skladu sa Ustavom.

Kabinet je potvrdio da će Džaferi danas i sutra boraviti u Briselu.

Tokom te prve zvanične posete od preuzimanja dužnosti predsednika Sobranja, Džaferi će se, kako se navodi, sastati sa komesarom za politiku susetstva proširenja Johanesom Hanom i voskom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost EU Federikom Mogerini.

U Briselu je potvrđeno da će se Džaferi sastati i sa predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajani i parlamentarcima Ivom Vajglom, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenshtajnom.

Makedonski mediji javili su ranije da će odluka o izboru Džaferija u Službenom glasniku biti objavljena naredne sedmice.

Takođe, mediji su ranije prenli da Ivanov ima rok od 10 dana da dodeli mandat lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Džaferi je potom rekao da ukoliko se to ne dogodi u tom roku, on će koristiti svoja ovlašćenja i inicirati izbor vlde u parlamentu.

tanjug.rs
Foto: Twitteer/ANADOLU AGENCY (AL), arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter