Izvor:
04.05.2017 u 20:37
0

Predsednik makedonskog parlamenta: ZASTAVA ALBANIJE JE NAŠ POLITIČKI PROGRAM!

Novoizabrani predsednik Sobranja Talat Džaferi, predstavnik albanske partije DUI, izjavio je danas u Briselu da je zastava Republike Albanije, koju je uneo u svoj kabinet nakon preuzimanja funkcije, deo političkog programa albanskih stranaka, koji ne utiče na politički život u Makedoniji i u skladu je sa Ustavom i zakonima.

Džafri je, nakon razgovora sa komesarom Johanesom Hanom, rekao da on razume reakcije koje je izazvao taj njegov gest, te da to neće ugroziti bilo čije interese.

Objasnio je da se pritom rukovodio ličnim osećajima i da je to učinio kao građanin i državljanin Makedonije, a ne kao predsednik Sobranja, te da nije suprotno Ustavu.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/dzaferi-02.JPG?m=1493901681
Džaferi, koji je ranije danas pismom obavestio predsednika Ðorđa Ivanova da u Saboru postoji parlamentarna većina, je rekao da je dužan sada da sačeka najduže 10 dana na odluku o davanju mandata za sastav nove vlade, a potom i da u roku od 15 dana sazove sednicu na kojoj će se razmatrati predlog za novi kabinet premijera.

"Mislim da će Ivanov poštovati ustavni rok za davanje mandata. Mislim da su svi izvukli lekcije i zogađaja u Sobranju od 27. aprila, a naročito oni koji su dali podsticaj ovoj situaciji, te da nikako ništa slično ne bi smelo da se ponovi", rekao je Džaferi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter