Izvor:
05.05.2017 u 21:10
0

Zaev: Spreman sam na pomirenje, ali nema amnestije za odgovorne!

Lider SDSM Zoran Zaev, koji pretenduje za bude novi makedonski premijer, tvrdi da se zalaže za pomirenje u Makedoniji, ali i da odgovornost mora da postoji, te da amnestije neće biti.

Zaev je u izjavi za Radio Slobodnu Evropu na makedonskom jeziku rekao da "krvave scene" od 27. aprila, kada je za predsednika Sobranja izabran Albanac Talat Džaferi, i dalje izazivaju zabrinutost javnosti.

"Moramo doći do nacionalnog, etničkog i političkog pomirenja", rekao je Zaev, koji tvrdi da je spreman da ruku pruži svakome.

Istakavši da je pravoslavni hrišćanin i vernik, te da je u njegovoj veri oprost važan, kao i u, kako veruje, u katoličkoj i muslimanskoj, Zajev kaže da je spreman da oprosti neprijatelju.

" Imamo političkog neprijatelja, neki ne. To apsolutno znači da će svi ići na sud i suočiti se sa odgovornošću", rekao je Zaev.

Govoreći o formiranju vlade, Zaev je uveren da će dobiti mandat i da će ona biti formirana do kraja meseca, te da je spreman na saradnju sa opozicijom.

To, međutim, ne znači da može garantovati i amnestiju za odgovorne pojedince za tajne pregovore, politiku krizu i blokadu pravde i vladavine zakona, jer se sve to može ponoviti, rekao je Zaev.

tanjug.rs
Foto: Facebook/zoran zaev, wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter