Izvor:
05.05.2017 u 22:10
0

Britanci upozoravaju: IZBEGAVAJTE BOSNU ZBOG TERORIZMA!

Vlasti Velike Britanije upozorile su građane koji planiraju da putuju u Bosnu i Hercegovinu na mogućnosti terorističkog napada.

U upozorenju britanske vlade se navodi da napadi mogu biti nasumični, kao i da se može desiti da meta bude neko mesto koje posećuju stranci.

Britanske vlasti upozoravaju i na mogućnost napada terorista na verske objekte.

U upozorenju, koje je izdato budući da BiH svake godine poseti 9.000 Britanaca, napominje se da su se u BiH 2015. godine dogodila dva teroristička napada – 27. aprila u Zvorniku, kada je ubijen jedan policajac, a dva ranjena i 18. novembra u sportskoj kladionici u Rajlovcu, u blizini Sarajeva, kada su usmrćena dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH, a tri lica ranjena.

"Postoji verovatnoća da bi teroristi mogli da izvrše novi teroristički napad u ovoj zemlji", navodi se u upozorenju objavljenom na sajtu britanske vlade.

U upozorenju se ukazuje da minska polja u BiH i dalje predstavljaju opasnost, naročito u izolovanim seoskim područjima i na planinama.

"Usled pojave poplava i klizišta prethodnih godina, minska polja su pomerena, a oznake koje upozoravaju na opasnost su uništene", navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da je stopa kriminala usmerenog protiv stranih državljana u suštini niska, ali se skreće pažnja na džeparose u gradovima i u vozilima javnog prevoza. Posebnu pažnju, kako navode, treba obratiti na mesta koja su popularna medju turistima.

Britanske vlasti napominju da evropska zdravstvena knjižica ne pokriva BiH i preporučju svojim državljanima da pre nego što krenu u ovu zemlju pribave putničko i zdravstveno osiguranje, koje uključuje i evakuaciju ambulantnim helikopterom.

b92.net
Foto: Twitter/RT_com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter