Izvor:
05.05.2017 u 22:44
0

NAKON VIŠEČASOVNE RASPRAVE: Gordan Jandroković je novi predsednik Sabora!

Većinom glasova Hrvatski sabor je nakon višečasovne burne rasprave i međusobnih optužbi izabrao HDZ-ovca Gordana Jandrokovića za novog predsednika Sabora, koji će na toj funkciji zameniti šefa Mosta Božu Petrova, koji je podneo ostavku.

U prvom obraćanju zastupnicima, Jandroković je poručio da se Hrvatska nalazi pred novim izazovima u bitno izmenjim međunarodnim i bezbedosnim okolnostima.

"Politička stabilnost, stabilnost institutija i ekonomski razvoj, glavni su ciljevi Hrvatske", rekao je Jandroković i pozvao zastupnike da se okupe oko tih ciljeva.

On je zastupnike pozvao i na odgovornost na međusobno uvažavanje, toleranciju na prihvatanje razlika, te na izbegavanje uvredljivog govora.

"Da pre svega budemo kretni i da budemo ljudi", rekao je. Oceni je da su se njegovim izborom za predsednika Sabora stvorili uslovi za kontinuitet rada Sabora i političku stabilnost.

"Očekujem da će odmah po okončanju lokalnih izbora premijer predložiti Saboru nove ministre. Time će se stvoriiti uslovi za nastavak rada iz programa vlade", rekao je Jandroković, uzobećanje da će kao, kako je rekao, prvi među jednakima raditi na očuvanju ustavnih vrednosti, vladavine prava, zaštite ljudskih i manjinskih prava i prava na jezičnost i postupanje.

Tanjug
Foto:Twitter/kamenjarCom/crna_gora_mne

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter