Izvor:
11.05.2017 u 22:25
0

Počelo je… ALBANCI TRAŽE: MAKEDONIJA DA SE „REFORMIŠE“!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/amir%20elezi.JPG?m=1494515960

Druga po snazi albanska partija u Makedoniji, pokret Besa zatražila je redefinisanje Makedonije kao uslov za ulazak u koaliciju sa Socijal-demokratskim savezom Makedonije Zorana Zaeva, preneo je RTS.

Pokret Besa je na decembarskim izborima osvojio pet mandata u Sobranju i bez podrške te stranke, Zaev teško može da sastavi novu vladu.

"Pokret Besa ima za cilj promenu i reformu sistema. Imamo li neke uslove? Imamo, to je redefinisanje", rekao je visoki zvaničnik tog pokreta Amir Elezi, objašnjavajući da se "redefinisanje" odnosi na položaj Albanaca u Makedoniji.

Pokret Besa je na decembarskim vanrednim parlamentarnim izborima osvojio 57.868 glasova, ili pet mandata u Sobranju i potpisi poslanike te stranke nalaze se među 65 potpisa podrške Zaevu za formiranje parlamentarne većine.

http://images.happytv.tv/var/albums/Informativa/albanci%20makedonija.JPG?m=1494516237
Odnost pokreta Besa prema novoj vladi Makedonije prilično je složen pošto je ta stranka i ranije najavljivala da će podržati kabinet Zorana Zaeva, ali da možda neće biti deo vladajuće koalicije.

Elezi je rekao i da pokret Besa još nije odlučio da li će biti deo buduće vladajuće koalicije, istakavši da će o tome odlučiti stranački organi pošto predsednik Makedonije Ðorđi Ivanov preda mandat za sastav nove vlade lideru SDSM-a.

Suštinski, Ivanov koji je do sada uporno odbijao da preda mandat šefu socijal-demokrata, tražeći garancije da će buduća vlada poštovati ustav i štititi jedinstvo države, ima rok do 19. maja da ipak preda mandat Zaevu.

SDSM, koji je na vanrednim izborima osvojio 49 od ukupno 12''mesta u Sobranju, prikupio je podršku 65 poslanika, uključujući i pet potpisa poslanika koalicije Besa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter