Izvor:
12.05.2017 u 18:16
0

TODORIĆA ČEKA ZATVOR? Lažirani bilansi kompanije Agrokor!

Deset dana pre izbora dobili smo i službenu potvrdu da su lažirani bilansi Agrokora. Vladin poverenik Ante Ramljak objavio je konačno juče podatke o zaduženosti i gostovao na sve tri nacionalne televizije.

U manje od pola godine, od kraja septembra 2016. pa do kraja marta 2017., Agrokorov dug narastao je s 34,3 milijarde kuna na 40,4 milijarde kuna. Dakle, narastao je za 6,1 milijardu kuna, a možda i više jer ovaj noviji podatak o zaduženosti ne uključuje Merkator.

Od tih 6,1 milijardu kuna Ante Ramljak ne može pronaći pokriće za 3,7 milijardi, što je i priznao u tim razgovorima te je najavio istragu o tome.

Milijarde duga prešućene u bilansu

"Deo dolazi od novog zaduženja koje je bilo u međuvremenu, 2,4 milijarde, dok je iznos od 3,7 milijardi nedefinisani dug…Oni su pokušavali frizirati bilans ne prikazujući sve obveze koje ta grupa ima", kazao je Ramljak i potvrdio da je vlada izdvojila novčana sredstva za tu svrhu kako bi se otkrilo šta se dogodilo.

Drugim rečima, 31. septembra 2016. prećutali su u bilansu milijarde kuna duga. Nitko od novinara koji su učestvovali u njegovoj "TV turneji" nije upitao Ramljaka o skrivenom poreznom dugu, niti je on smatrao da je potrebno o tome govoriti. Verovatno je pazio na to da ne kompromituje ministra Zdravka Marića.

Međutim, i samo priznanje da je u Agrokoru lažiran bilans otvara mogućnost da se pokrene krivična prijava protiv odgovornih osoba, a to su direktori u kompaniji i njeni revizori. Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, bio je predsednik uprave Agrokora, dok je reviziju obavljala kuća Baker Tilly Hrvatska.

Izvor: index.hr
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter