Izvor:
12.05.2017 u 18:40
0

CRNA GORA RASPISUJE POTERNICU ZA MAROVIĆEM!

Predsednica Vrhovnog suda, Vesna Medenica, saopštila je danas da su stekli uslovi za raspisivanje centralne poternice za bivšim funkcionerom Demokratske partije socijalista, Svetozarom Marovićem.

Kada se raspise centralna poternica, onda su na ispitu i drugi organi drugih država koji bi, kako se očekuje, trebalo da postupe, rekla je Medenica na predstavljanju Informatora za svedoke/oštećene žrtve krivičnih dela trgovine ljudima i nasilja u porodici.

Predsednik kotorskog Osnovnog suda, Branko Vučković, naložio je u sredu prinudno sprovođenje Marovića na izdržavanje zatvorske kazne u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu.

Marović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici, u trajanju od tri godine i devet meseci.

"Danas je izdata naredbe za prinudno sprovođenje Svetozara Marovića u ZIKS, radi izdržavanja jedinstvene kazne zatvora u trajanju tri godine i devet meseca. Naredba je istog dana dostavljena Centru bezbednosti Budva, radi izvršenja", kazao je Vučković.

Marović je osuđen zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja putem podstrekavanja, izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dela prevara izvršenog na organizovan način.

Marović je ranije tužiocima priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Opštine Budve za više desetina miliona evra.

Prethodno je odbijen zahtev Marovićevog advokata da se njegovom klijentu iz zdravstvenih razloga odloži izdržavanje zatvorske kazne.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter