Izvor:
13.05.2017 u 15:42
0

DŽAFERI NAPAO SRBIJU: Izjavama o Albancima srpski političari doprinose propagandi!

Nelegalno izabrani predsednik Sobranja Talat Džaferi brutalno je napao zvanični Beograd, poručivši da njegovi predstavnici svojim izjavama o albanskim političarima ne doprinose miru i stablinosti, već, kako je ocenio 'doprinose propagandi'!

Izjave albanskim političarima doprinose pogoršanju odnosa prvo individualno među predstavnicima institucija, a to, normalno, putem propagande utiče i na odnose među narodima, odnosno građanima država u regionu. Svako bi trebalo da bude odgovoran u kontekstu izjava koje daje o svojim kolegama – rekao je Džaferi.

Povodom izjava srpskih zvaničnika da su albanski političari u regionu pretnja miru i stabilnosti, ne samo na Zapadnom Balkanu već i u Evropi, Džaferi je rekao da misli da sa "političkog aspekta nije umesno da politički predstavnici naroda jedan drugog kvaliifikuju na takav način".

Džaferi je rekao da se "u principu, kao predsednik Sobranja ne upušta u komentare političkih predstavnika drugih država" jer je "parlament institucija koja treba da objedinjuje sve političke snage i u zemlji, i u međunarodnom kontekstu" ali da takvim izjavama srpski zvaničnici "samo doprinose propagandi".

Džaferi je rekao da bi srpski i makedonski političari trebalo više da komuniciraju bez obzira na razlike.

Moja preporuka je da što više komuniciraju među sobom, bez obzira koliko različito razmišljaju o određenim stvarima – mudruje Džaferi.

Na pitanje da li je njegova stranka DUI (Demokrtaska unija za integraciju) uslovila podršku vladi lidera SDSM Zorana Zaeva usvajanjem takozvane "tiranske platforme" u kojoj je jedna od tačaka i usvajanje rezolucije kojom se osuđuje genocid nad Albancima u Makedoniji u periodu 1912-1956, Džaferi je rekao da kao predsednik parlamenta ne može da govori o odnosima političkih stranaka.

U svakom slučaju mogu da kažem da se ne radi ni o kakvoj tiranskoj platformi, radi se o isključivo međupartijskom dogovoru političkih stranaka Albanca u Makedoniji, postizbornom dogovoru kojim su opredelili zajedničke tačke nastupanja u mogućoj koalicije sa jednom ili drugom grupacijom političkih stranaka Makedonaca – naveo je Džaferi.

Beta
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter