Izvor:
14.05.2017 u 13:23
0

Linta: U Blajburgu se OBNAVLJA USTAŠKA IDEOLOGIJA!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odavanjem počasti ubijenim ustaškim zločincima u Blajburgu državna delegacija Hrvatske na čelu sa predsjednikom Hrvatskog sabora Goranom Jandrokovićem izvršila najdublje vređanje žrtava NDH.

"Jasno je kao dan da Blajburg nije mesto stradanja već mesto obnavljanja ustaške ideologije i otvoreno žaljenje za NDH koja se u današnjoj Hrvatskoj većinski posmatra kao istorijski izraz hrvatskog naroda za svojom slobodnom državom a ne kao kvinsliška i genocidna tvorevina", naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Jedan od dokaza, kako je naveo, jeste što se na Blajburgu polažu venci na grobnu tablu na kojoj piše „U čast i slavu poginule hrvatske vojske – maj 2015." a prijevod na nemački glasi „U spomen palim Hrvatima – maj 1945."

To znači da predstavnici hrvatske vlasti i katoličke crkve dolaze u Blajburg da ni odali počast zločinačkom režimu a ne žrtvama, zaključi je Linta.

On smatra da nikada ne sme da se pristane na, kako kaže, "proustašku i profašističku tezu značajnog broja hrvatskih političara, crkvenih velikodostojnika i javnih ličnosti da je svako ko je ubijen bez suđenja žrtva i da su sve žrtve iste".

Time se šalje sramna poruka da Jasenovac, fabrika za masovno ubijanje nevinih Srba, Roma i Jevreja, i Blajburg, mjesto gđe su ubijeni zločinci, imaju jednaku težinu i isti značaj, naveo je Linta.

U Jasenovcu i desetinama drugih logora smrti, kao i na velikom broju drugih stratišta koji su postojali za vrijeme zločinačke NDH ubijeni su nevina deca, žene i muškarci samo zato jer su Srbi, Romi i Jevreji.

U Blajburgu su ubijeni zločinci koji su počinili genocid tokom Drugog svjetskog rata, podsetio je Linta.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter