Izvor:
18.05.2017 u 15:31
0

KOLINDA BRANI TOMPSONA: Hrvatska predsednica urgirala da Slovenija dozvoli koncert!

Nakon što su gradske vlasti Maribora zabranili održavanje koncerta hrvatskog kantautora Marka Perkovića Tompsona, poznatog po nacionalističkim pesmama u kojima se glorifikuje ustaštvo, reagovao je državni vrh Hrvatske.
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je, kako su saopštili iz njenog kabineta, razgovarala sa svojim slovenačkim kolegom Borutom Pahorom i prenela mu svoje mišljenje da je muzika tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktivne, premijer Andrej Plenković je najavio da će tražiti da mu se objasne razlozi za zabranu tog Tompsonovog nastupa.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Region/marko%20perkovi%C4%87%20tompson.jpg?m=1495022694
Slovenačka policija, naime, juče je preporučila gradskim vlastima u Mariboru da zabrane za subotu zakazani koncert hrvatskog pevača pretežno nacionalističkih pesama u kojima se veliča ustaštvo.
Takva preporuka doneta je zbog "informacija o povećanim bezbednosnim rizicima, zbog opasnosti da koncert zloupotrebljen za krivična dela".
Policija je ukazala da, na osnovu informacija o prodaji karata za koncert preko interneta u Hrvatskoj i Austriji, ima razloga da se veruje da će na koncert doći pojedinci iz sredina gde su koncerti tog muzičara zabranjeni.
Mariborska policija smatra da bi na koncert mogle doći Tompsonove radikalne pristalice iz Hrvatske, sa namerom da podstaknu i počine krivična dela. Takođe je stigla informacija da se planira skup protiv koncerta, što bi bio dodatni fakrot rizika po bezbednost.

Tompsonovo prvo gostovanje u Sloveniji trebalo je da bude u subotu u Mariboru, asama najava održavanja koncerta izazvala je žestoka reagovanja stranke i udruženja koja su tražila njegovu zabranu.
Fištravec je zabranu Tompsonovog nastupa zatražio rekavši da u tom gradu nema mesta ikonografiji koja izaziva podele i podstičem "fašizam", a neka udruženja su prikupila potpise za otkazivanje koncerta, za koji su karte već rasprodate.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter