Izvor:
19.05.2017 u 15:00
0

DODIK O SASTANKU SA PUTINOM: Laž je da Rusija traži secesiju Republike Srpske! (foto)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ruski predsednik Vladimir Putin nije od njega tražio secesiju od BiH, dodavši da secesija "nije na dnevnom redu", ali da ne isključuje mogućnost da se ona desi jednog dana.

– Sedeo sam s Putinom i on nije to tražio od mene. Laž je da Putin to traži, zvanični ruski stav je dejtonska BiH – rekao je Dodik.

Dodik je izjavio da je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "urušio institucije BiH" i da je "prolupao s tim svojim revizijama".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je govoreći o mogućem referendumu o samostalnosti RS rekao da ne želi da isključi pravo svog naroda da suvereno odlučuje o svojoj poziciji. On kaže da veruje u novu administraciju SAD koja govori da se neće mećati u stvari i dodaje da tu vidi priliku za BIH da dogovori koncept koji je održiv.

Dodik ističe da se zalaže da svaki narod ima pravo da koristi član povelje UN koji govori o samoopredeljenju.

– To je fer, a ne držati nas u zatvoru koji se zove BiH, koji ničemu ne služi, nema nijednog projekta od kog je koristi imala RS. RS nije u dužničkom ropstvu i suvereno vlada svojim dugom. RS ne uzima novac za budžetsku potrošnju, uzima kredite da gradi autoputeve. Najmanji problem je oko politike, najveći problem je ekonomija – rekao je on.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter