Izvor:
22.05.2017 u 12:57
0

HDZ POBEDNIK LOKALNIH IZBORA: Osvojili većinu u 12 gradova, Bandić i Kerum u drugom krugu

HDZ je na izborima za gradska veća osvojio većinu u 12 većih gradova, SDP u pet, IDS i Stranka rada i solidarnosti imaju većinu u po jednom gradskom veću kao i dve nezavisne liste, koje su u;estvovale na nedjeljnim lokalnim izborima, pokazuju privremeni neslužbeni rezultati.

Predsednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u sedištu stranke da što više pristižu izborni rezultati, Hrvatska je sve "plavlja". Kako pristižu izborni rezultati Hrvatska je sve plavlja. Biće dobro za HDZ", rekao je Plenković, aludirajući na to što je službena politička boja HDZ-a plava, prenosi Hina.

HDZ tako ima većinu u gradskim većima Krapine, Virovitice, Vukovara, Požege, Bjelovara, Karlovca, Gospića, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika i Velike Gorice. SDP je najviše glasova osvojio u gradskim većima Rijeke, Oseka, Čakovca, Koprivnice i Siska. IDS ima većinu u Gradskom veću Pule, a Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Ko će biti novi gradonačelnici većih gradova znaće se nakon drugog kruga izbora, u kom će u Zagrebu snage odmeriti dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić (SRSMB) sa osvojenih 30,87 odsto glasova i Anka Mrak Taritaš (HNS-SDP-HSS-HSU-NH-SU) koja je osvojila 24,48 odsto.

U Splitu će se takmi;iti Željko Kerum (HGS,PG-NG) sa osvojenih 30 odsto i Andro Krstulović Opara (HDZ) koji je dobio 26 odsto, a u Osijeku Ivica Vrkić, kojeg podržava SDP, sa osvojenih 37 posto i kandidatkinja HDZ-a Ivana Šojat sa osvojenih 17 odsto. U drugom krugu u Rijeci sukobiće će se dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP-PGS-HSU-IDS-Laburisti-SDSS,HSS) koji ulazi sa 40 odsto glasova i nezavisni kandidat Hrvoje Burić sa 17 odsto.

24 sata.hr
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter