Izvor:
24.05.2017 u 19:47
0

Ekskluzivno: PUTIN SE SASTAO SA IVANOVIM, NE DA BALKAN AMERICI I ALBANCIMA!

Rusija nema nameru da prepusti Zapadu Balkan! Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se danas iznenada sa makedonskim predesdnikom Đorđem Ivanovim, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Moskvi. Fotografiju sa susreta Putin je postavio na svom zvaničnom Tviter nalogu.

U zvaničnom saopštenju predsednika Rusije, kaže se da su "dvojica predsednika razgovarali o mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje i razmijenili mišljenja o aktuelnim regionalnim pitanjima, posebno o situaciji na Balkanu.

Gospodine predsedniče, dozvolite mi da vam poželim dobrodošlicu u Kremlju – rekao je Putin Ivanovu i dodao:

– Znam da je to posebna prilika koja vas je dovela u Rusiju. Vi ste ovde da primite nagradu predstavljenu od strane Međunarodne fondacije za jedinstvo pravoslavnih nacija. Danas je poseban dan u Rusiji, kao i – Dan slovenske pismenosti, a slovenska pismo i književnost došla do nas iz makedonskog zemlje. Želeo bih da počnem čestitajući se na ovu nagradu. Vi i ja smo svesni činjenice da ono što sam upravo pomenuo ilustruje posebne odnose koje nas vezuju. Zadovoljstvo mi je da vidim da su naši odnosi razvijaju i da, hvala Bogu, takođe vidimo napredak u našim ekonomskim vezama.
Naravno, mi pažljivo pratimo dešavanja u vašoj zemlji, a mi vam svakako želim uspeh u tome da unutrašnja politička situacija u Makedoniji se razvija u skladu sa Ustavom i demokratske procedure. Siguran sam da će vaše iskustvo, uticaj i autoritet biti od pomoći. Dobro nam došli – rekao je Putin.

ORIGNIALNI DOKUMENT O SASTANKU MOŽETE POGLEDATI OVDE

http://images.happytv.tv/var/thumbs/Informativa/VELIKA%20ALBANIJA.jpg?m=1487857831

Putin je, obraćajući se Ivanovu, očigledno imao u vidu aktuelnu političku krizu u Makedoniji, odnosno, činjenicu da će buduća makedonska vlada koja ima jaku podršku Brisela, ipak sprovesti u delo famoznu "Tiransku platformu", dokument kojim se praktično počinje ostvarenje projekta "Velike Albanije". Iako je pod pritiskom Zapada Ivanov bio primoran da da mandat Zoranu Zaevu za formiranje vlade sa albanskim partijama, Ivanov je, po svemu sudeći novog saveznika našao u Moskvi. Zanimljivo je, posebno, da je susret Ivanova i Putina upriličen u istom danu kada i Federika Mogerina, specijalni predstavnik EU, drži sastanak sa zvaničnicima balkanskih zemalja, na kojem će prisustvovati i mandatar Zoran Zaev.

Iz Putinovog kabineta, najavljeno je da će uskoro biti objavljene nove informacije o susretu sa Ivanovim.

Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter