Izvor:
25.05.2017 u 22:49
0

Ambasadorka Srbije pozvana na razgovor: Makedonci istražuju ko je upao u Sobranje!

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije pozvalo je ambasadorku Srbije Dušanku Divjak-Tomić da objasni prisustvo savetnika u ambasadi i pripadnika BIA Gorana Živaljevića u parlamentu Makedonije kada su upali i demonstranti, javila je danas Televizija Telma.

"Sastanak sa Divljak-Tomić još nije realizovan i zavisno od sadržine razgovora sa srpskom ambasadorkom u Makedoniji, postupićemo u saglasnosti sa Bečkom konvencijom", rečeno je u tom ministarstvu.

Goran Živaljević, oficir BIA i savetnik u ambasadi Srbije u Skoplju, bio je 27. aprila u Sobranju tokom upada nasilnih demonstranata.

Srpski diplomata je potvrdio tu informaciju, ali je rekao da je bio po službenoj dužnosti, da vidi da li u incidentu učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

Prema Televiziji Telma, Živaljević je u makedonski parlament ušao s grupom demonstranata oko 20 časaova, zadržao se dvadesetak minuta i slikao se u plenarnoj sali gde su tada bili poslanici VMRO DPMNE i deo demonstranata.

Mandatar za sastav Vlade Makedonije Zoran Zaev izjavio je da s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem sinoć nije razgovarao o prisustvu Živaljevića u Sobranju.

– Nismo razgovarali o tome. Razgovarali smo o saradnji. Verujem da će zajednički službe Makedonije i Srbije rešiti to pitanje – rekao je Zaev posle večere balkanskih premijera u Briselu.

Vučić je opravdao prisustvo diplomate i oficira BIA u Sobranju, rekavši da je "njegov posao da izveštava iz te zemlje".

blic.rs
Foto: Twitter/KatarinaKom, twitter/thedjmkd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter