Izvor:
30.05.2017 u 19:00
0

ZAEV: CILJ MAKEDONIJE JE ULAZAK U EU I NATO!

Mandatar za premijera Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da će njegova vlada biti posvećena razvoju ekonomije, jačanju institucija i evroatlantskim integracijama.

– Naš cilj je početak pregovora sa EU u najkraćem mogućem roku, kao i članstvo u NATO – rekao je Zaev obrazlažući program vlade pred poslanicima u Sobranju od kojih je zatražio podršku.

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) koalicionu vladu je formirao s dve albanske partije, Demokratskom unijom za integraciju (DUI) i Alijansom za Albance, s kojima ima 62 od 120 poslanika.

Zaev je rekao da će nova vlada raditi na jačanju jedinstva Makedonije, koja će, kako je naveo, biti država svih građana, bez obzira kojoj naciji i veri pripadaju.

– Ja ću ujedinjavati, neću da delim. Sastavljaću, neću da lomim – rekao je Zaev, navodeći da je Makedoniji potrebna saradnja svih na stvarima koje su važne za građane i državu.

Izvor: Beta.rs

Foto: Facebook/zoran zaev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter