Izvor:
30.05.2017 u 19:40
0

PROBLEMI KOD SUSEDA: U Hrvatskoj haraju pijani biciklisti!

Hrvatska policija je u Baranji u saobraćaju zatekla je još jednog, neslavnog, pijanog rekordera. Bicikl koji je vozio 39-godišnjak nekontrolisano je “plesao” po putu, pa su ga policajci, verujući da je vozač pijan, zaustavili.

Uprkos činjenici da su bili prepodnevni sati, alko-test je pokazao da 39-godišnjak u krvi ima neverovatnih 4,11 promila alkohola u krvi, piše Glas Slavonije.

Videvši u kakvom je komatoznom stanju od viška maligana, policajci su procenili da postoji opravdana sumnja da će 39-godišnjak nastaviti da vozi bicikl. Zbog toga su ga odveli u posebnu prostoriju policijske stanice na trežnjenje. Kada postane svestan stanja oko sebe, 39-godišnjak će se suočiti s prekršajnom prijavom i posetom prekršajnom sudiji.

Baranja je prema svemu sudeći “plodno tlo” za bicikliste – alkoholičare. I dalje neslavno prvo mesto na lestvici najpijanijih drži sada 52-godišnji biciklista, koji je početkom decembra 2015. godine uhapšen u Jagodnjaku. Alkotest je pokazao da je u krvi imao nezamislivih 5,32 promila alkohola. U Beljevini je početkom aprila ove godine, u visokom stepenu alkoholiziranosti – sa 4,38 promila alkohola u krvi, zatečen 53-godišnjak. Ovaj biciklista je na ravnom delu puta pao nakon krivudanja i povredio se.

Podsetimo, s više od četiri promila alkohola u krvi već su mogući koma i smrt. Iznad 3,5 promila takođe je moguća koma, a samo stanje jednako je hirurškoj anesteziji. Iznad tri promila alkohola u krvi osoba ne shvata gde se nalazi. Može doći do nagle nesvestice i težeg buđenja iz tog stanja. Iznad 2,5 promila alkohola u organizmu može izazvati ozbiljne smetnje u svim mentalnim, fizičkim i čulnim funkcijama. Povećan je i rizik od gušenja pri povraćanju i povreda u padu ili drugoj vrsti nesreće.

Glas Salvonije
Foto: Youtube Printscreen/ Digital Trends/Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter