Izvor:
01.06.2017 u 09:56
0

Makedonija dobila vladu: ZAEV PREMIJER, TRI VICEPREMIJERA!

Makedonsko Sobranje je večeras, sa 62 glasa "za", 44 "protiv" i pet "uzdržanih", izabralo novu vladu Makedonije.

Kabinet novog premijera Zorana Zaeva, lidera Socijaldemokratskog saveza Makedonije, imaće 25 ministara, od kojih će 10 biti bez portfelja, prenela je agencija MIA.

Nova makedonska vlada imaće i tri vicepremijera – Bujara Osmanija koji će biti zadužen za evropske poslove, Koču Anđuševa koji će biti nadležan za ekonomska pitanja i Hazbija Liku, kome je pripala oblast političkog sistema i odnosa između zajednica.

Vlada je izabrana u sredu pred ponoć, kada je i isticao zakonski rok za njeno izglasavanje.

Pre glasanja Zaev je istakao da će njegova vlada raditi na jedinstvu zemlje, navodi MIA.

On je istakao da će raditi na ekonomskom napretku države i da će se truditi da razvije konstruktivnu saradnju sa opozicijom.

Bivši premijer i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski, rekao je da će ta stranka pažljivo pratiti rad nove parlamentarne većine.

On je dodao da VMRO neće bojkotovati rad parlamenta i da će biti konstruktivna opozicija.

Među ostalim članovima nove vlade, ministar odbrane je Radmila Šekerinska-Jankovska, Oliver Spasovski je ministar unutrašnjih poslova, ministar za finansije je Dragan Tevdovski.

Ministar ekonomije je Krešnik Bekteši, ministar pravde Bilen Saljiji, dok je ministar lokalne samouprave Suhejl Fazliu.

Vlada je izabrana nakon dvodnevne rasprave.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Facebook/zoran zaev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter