Izvor:
01.06.2017 u 14:21
0

SLOVENCI NEĆE USTAŠTVO: Urednik slovenačke televizije dobio otkaz zbog Tompsona!

Urednik emisije "Tednik" na slovenačkoj nacionalnoj televiziji, Igor Pirkovič, navodno je dobio otkaz nakon što je u svojoj emisiji pustio sporni prilog o Marku Perkoviću Tompsonu, prenosi Index.hr.

Namera priloga je bila da Tompson objasni optužbe do kojih je došlo na njegov račun oko otkazivanja njegovog koncerta u Mariboru.

Do problema je došlo jer je Pirkovič "Tompsona predstavio nekritično i jednostrano kao velikog domoljuba", piše portal Slovenske novice. Stoga je programski savet RTV Slovenije došao do zaključka da je Pirkovič prekršio načela nepristranosti, verodostojnosti, odgovornosti i pravednosti i uručilo mu otkaz.

Tada su se putem Fejsbuka novinari i uredništvo emisije "Tednik" ogradili od priloga, a odgovornost prebacili na Pirkoviča.

– U javnosti, ali i na sednici Programskog saveta RTV Slovenija odgovornost se stavlja na teret celoj redakciji "Tednika". Naglašavamo kako je prilog isključivo autorsko delo urednika "Tednika", Igora Pirkoviča. Pri njegovoj izradi nije učestvovao nitko drugi iz uredništva – saopstili su novinari i urednici emisije "Tednik".

Članica programskog saveta, Jedrt Jež Furlan, izjavila je za Slovenske novice kako je prilog s novinarskog stajališta bio neprofesionalan i kako je autor trebalo bar da se konsultuje s hrvatskim novinarima koji su upoznati s problematikom.

– Da ne govorimo o ideološkoj spornosti i relativizovanju ustaškog pozdrava "Za dom spremni – poručila je.

Tompson je trebalo da održi koncert 20. maja u Mariboru, ali je koncert zabranjen zbog prevelikog rizika.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter