Izvor:
07.06.2016 u 01:30
0

SKOPLJE NE MIRUJE NI POSLE UKIDANJA ABOLICIJE: Demonstranti demoliraju grad!

Antivladini demonstranti nastavili su proteste u Skoplju, i pored odluke makedonskog predsednika Ðorđa Ivanova da poništi odluku o aboliciji svih 56 državnih i partijskih funkcionera umešanih u aferu "Prisluškivanje".

Ivanov je odluku o aboliciji doneo 12. aprila, nakon čega su započeli protesti u okviru "Šarene revolucije", koji su održani i večeras. Kako navodi makedonski sajt plusinfo.mk, demonstranti su ponovo uspeli da se da se probiju do zgrade Vlade uz pesmu "U borbu, makedonski narode" i bacali farbu, uprkos nastojanjima pripadnika Jedinice za brzo delovanje da spreče demonstrante do dođu do zgrade.

Ovaj medij navodi da su uoči početka protesta celokupno centralno gradsko područje Skoplja opkolile jake policijske snage, a demonstranti će se nakon Vlade uputiti ka zgradi Sobranja.

Pod pritiskom građanskih protesta i međunarodne zajednice, makedonski predsednik Ivanov je 28. maja povukao odluku o aboliciji za 22 od 56 državnih i partijskih funkcionera umešanih u pomenutu aferu, a danas je odlučio je da poništi odluku o aboliciji svih umešanih funkcionera.

U saopštenju Ivanova navedeno je da su građani u poslednjih deset dana bili svedoci različitih interpretacija odluke o delimičnom povlačenju abolicije što je, prema njegovim rečima, polarizovalo političku scenu i doprinelo sticanju sitnih dnevnopolitičkih poena, prenela je MIA.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/VidanaDeSign

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter