Izvor:
02.06.2017 u 19:52
0

„AGROKOR“ U NOVIM PROBLEMIMA: Ruska banka preti Todoriću tužbom!

Novi problemi za hrvatski koncern: "Agrokor" će imati mnogo teže uslove poslovanja nego da je nastavio poslovanje sa Zberbankom kojoj je ionako dužan više od milijardu evra.

Rusi neće nastaviti sa kreditiranjem "Agrokora", a Zberbanka razmišlja da podigne tužbu protiv Ivice Todorića i članova njegove porodice. Drugi čovek banke Maksim Poletajev za Blumberg je rekao da sadašnje vođstvo "Agrokora" nije prihvatilo njihove uslove, a istovremeno je drugim kreditorima garantovalo upravo ono što su Rusi tražili. Zberbanka je za novi kredit tražila da im bude priznat povlašćeni status i za ranije odobrene kredite, ali je Zagreb to odbio.

Istovremeno, prinudni upravnik koncerna Ante Ramljak je objavio da postoji zainteresovanost hrvatskih banaka i inostranih fondova za novi kreditni aranžman od 400 miliona evra. To bi bilo dovoljno za servisiranje sadašnjih obaveza, a navodno "Agrokoru" više ne bi bili potrebni novi krediti već bi se finansirao iz poslovanja.

Sada su se u sanaciju ogromnih dugova kompanije uključili i fonodovi koji su otkupili dugove po posebnim uslovima, za 30 do 35 odsto vrednosti, ali to znači da će u budućnosti "Agrokor" imati mnogo teže uslove poslovanja nego da je nastavio poslovanje sa Zberbankom kojoj je ionako dužan više od milijardu evra.

Poletajev tvrdi da su Todorić i članovi njegove porodice ruskim bankarima lažno prikazivali stanje u "Agrokoru".

Izvor: novosti.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter